×

Verbouwingen: week 5

VERBOUWINGEN
WEEK 5

Hier zijn we weer! 

Een nieuwe week vol bouwavonturen. Hoewel, deze week was het rustig. We bereiden ons in stilte voor op volgende week. Dan gaat het dak er af! Letterlijk, en ook meer dan dat. Volgende week gaat de schuur plat. Platter dan plat, alles weg, zodat de opbouw kan beginnen. Voor wie zich niet kan situeren waar de schuur is, dat is het gedeelte naast het woonhuis, het gedeelte achter de blauwe container (de groene streep op de foto). Dat stuk gaat plat, zodat daar een nieuwe winkel kan gebouwd worden en een keuken. 

 

Momenteel heeft de groenploeg en de tuinploeg in deze schuur hun opslagplaats. Alle machines worden daar in opgeborgen, alsook het maken van bestellingen voor externe klanten gebeurt daar (bussels maken van bijvoorbeeld peterselie, postelein, ... maar ook het maken van bakjes met veldsla en alles afwegen gebeurt op deze plek). 

Om alle materiaal dat in de huidige schuur staat, tijdens de verbouwingen weg te kunnen bergen, kregen we deze week weer bezoek! De straat was even ontoegankelijk wegens een meeeeeeeeeeeeeega container die geleverd werd. Zoals je ziet op onderstaande foto's, is het een erg lang modelleke! Twaalf meter om precies te zijn. Twaalf meter container, twaalf meter stockageruimte. Aan ons om de orde er in te houden en de slogan 'zettetmaarindecontainer!' niet in gebruik te nemen ;-). 

 

 

   

Eens hij eindelijk op zijn plaats stond (het was geen gemakkelijke operatie om met zo'n mastodont van container én vrachtwagen te draaien en te keren op het erf), kon hij in gebruik genomen worden. Alle spullen staan netjes op hun plaats en klaar voor gebruik. 

 

Volgende week staat dus de afbraak van de schuur op de plannen. Moest je je nog afvragen wààrom die schuur net weggaat en vervangen wordt door een nieuw gebouw, kijk even mee: 

 

 

Maar kijk, als het af is: hebben we dit. Daar doen we het allemaal voor! :-). 

Tot volgende week!

Datum 11/03/2022