Naar winkelwagen
0 items(s) | 0.00 €
Login / Registreer
FR   |   NL
SOCIAAL ONDERNEMEN - WAAR MENSEN GROEIEN EN BLOEIEN
 
Zelfoogst


 

VZW Den Diepen Boomgaard in Grimbergen

start met een

BIO - zelfoogsttuin !

 

 

Reeds meer dan 10 jaar oogsten wij biogroenten op onze percelen die we tot bij de klant brengen via onze hoevewinkel en groente-abonnementen.

Met onze zelfpluktuin willen we nog een stapje verder gaan en de klant betrekken in heel het landbouw-proces. Want het woord zegt het zelf : op een zelfoogstboerderij kunnen de mensen zelf hun groenten komen oogsten.  Onze tuinploeg bewerkt de bodem, zaait en plant en verzorgt de groenten en het fruit tot alles oogstklaar is, daarna is het aan de plukkers.

 

 

 

Hoe werkt het ? De zelfplukker koopt in het begin van het jaar een “oogstaandeel” en kan daarmee heel het jaar rond groenten komen oogsten.

Hij/Zij wordt op die manier ‘aandeelhouder’ van onze tuinafdeling en wordt mee betrokken bij het reilen en zeilen op de boerderij.  De plukkers genieten mee van de heerlijke opbrengst uit de tuin, maar dragen evengoed het risico op een (deels) mislukte oogst. Dit risico is echter  minimaal daar er steeds wat te oogsten zal vallen want wij voorzien het hele jaar rond een ruim aanbod aan groenten.

Een bijkomend voordeel : doordat we voor een vaste groep mensen groenten telen kan verspilling tegengegaan worden.

Inschrijven doe je voor een heel jaar en voor heel je gezin. We houden rekening met specifieke gezinssituaties. Een oogst-jaar loopt van april tot maart.

 

Wat oogsten ? Wat “oogstklaar” is kan je volgen op de website en via de nieuwsbrief  en op het veld wordt alles duidelijk aangeduid met bordjes.

 

Waar en Wanneer ? Onze hoeve ligt op 5 min. wandelen van Grimbergen centrum. Oogsten kan je bij wijze van spreken zolang er licht is. Kom je oogsten tijdens onze werkuren dan staat de tuinploeg paraat om je met raad en daad bij te staan bij het oogstproces.

Voor- of na het oogsten kan je heerlijk genieten van het boerderijleven op ons erf !

Onze zelfplukkers worden  betrokken  in heel het oogst-gebeuren via info-momenten, vrijblijvende doe-dagen en natuurlijk mag een oogstfeest niet ontbreken !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste info-momenten  zullen doorgaan op vrijdag 26/2 (20u-22u) – zaterdag 19/3 (10u-12u) -

woensdag 23/3 (20u-22u) of

tijdens onze jaarlijkse BIO-plantgoeddag op 23/4 in Den Diepen Boomgaard (12u-14u).

Meer info via http://www.diepenboomgaard.be/DDB/NL/aanbod/

 

 

info via tuin@diepenboomgaard.be

0476/88.10.21

 

Rijkenhoekstraat 80

1850 Grimbergen

 

       

 

 

 
   
   
   
   

 


‹‹Terugkeren